4 port
4 kycklingfiléer
1 mozzarellaostboll, 125 g
8 basilikablad
2 pkt bacon à 140 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Gratängsås
2 dl crème fraiche med paprika
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad basilika
1 dl riven lagrad ost
Garnering
cocktailtomater
basilika
Servering
pasta
riven parmesanost
Ugn 200–225°
Gör så här
1. Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i varje filé. Skär mozzarellaosten i bitar och fördela ost och basilika i snitten.
2. Linda baconskivor runt filéerna, fäst ev med tandpetare. Salta och peppra. Bryn filéerna i smör i stekpanna. Lägg dem i en smord ugnsform.
3. Gratängsås: Rör samman crème fraiche med grädde och finhackad basilika. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen 35–40 min. Täck med folie om gratängen får för mycket färg.
5. Garnera med cocktailtomater (som kan läggas in i ugnen de sista 15 minuterna tillsammans med kycklingen) och basilikablad.
6. Servera med pasta och riven parmesanost.
Jag gjorde dubbel sats använde en crème fraiche Paprika och chili och en Grillade grönsaker. Jag hoppade även över basilikan.
Kommentera