1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
5 grovrivna morötter
2 msk rapsolja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning 
2 dl creme fraiche
spagetti
250 g champinjoner
smör
vitlök
salt, svartpeppar
(färsk oregano eller basilika)
 
 
 
 
 
  1. Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka 15–20 min.

  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt en klick smör och lite finhackad vitlök. Stek någon minut. Salta och peppra.

  3. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med svamp och ev oregano.

Kommentera

Publiceras ej