Mustig lövbiffsgryta
  • 800 g lövbiff
  • smör, att steka i
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraîche
  • Spad av inlagd gurka
  • En klick gelé
 

Gör så här

  1. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.
  2. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1,5-2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt.
  5. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Kommentera

Publiceras ej