2 fläskfiléer
Salt & peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde (valfri fetthalt)
2 msk dijonnaise (funkar fint med 1 msk vanlig dijonsenap)
2 msk kalvfond
2 dl riven västerbottensost (eller annan god ost som du gillar)
 
Rensa och skiva fläskfilén i skivor. Salta och peppra skivorna. Stek dem i smör på ganska hög värme. De ska få lite färg. Lägg sedan i ugnsfast form.
 
 
Hacka paprika och lök. Lägg i det där du stekte köttet. Stek runt tills löken och paprika mjuknar. Ha i dijonnaise , pressa i vitlök, hackad timjan, kalvfond och grädde. Rör runt och låt puttra i några minuter.
 
Häll på allt över köttet. Strö på osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Osten ska börja få fin färg. Ät med ris eller potatis, pasta till är också gott.

Kommentera

Publiceras ej