Ingredienser
– 2 gula lökar | |
– 65 g färsk spenat | |
– salt och peppar | |
– 1 kilo kycklinglårfilé | |
– 1 msk olja | |
Mango chutney-sås | |
---|---|
– 1½ dl mango chutney | |
– 2 msk sambal oelek | |
– 2 msk curry | |
– 3 dl grädde | |
– 2 dl crème fraiche | |
Tillbehör | |
– ris | |
– färsk spenat |
Jag minskade på curryn och ökade på sambal.
En höjdare
Gör så här
1. | Sätt ugnen på 175°. Pensla en ugnsform med lite olja. |
2. | Skala och klyfta löken och lägg ner i formen tillsammans med spenaten. |
3. | Stek kycklingen runt om i lite olja tills den får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsformen ovanpå löken och spenaten. |
4. | Sås: Rör ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Minska eller öka mängden sambal oelek efter smak. |
5. | Häll såsen över kycklingen och tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med ris och färsk spenat |
Kommentera